Активности у шк 2015/16.

Читалачка значка- додела награда

Дан школе
Поводом Дана школе посебно се похваљују ученици који су се пласирали на републичка такмичења.
Одбојка:       Девојчице 7. и 8. разред – ментор проф. Игор Војиновић
Српски језик: Емилија Корлат 8.разред – ментор проф. Мирка Дабовић
Кристина Јовановић 8.разред – ментор проф. Мирка Дабовић
Катарина Петровић 8.разред – ментор проф. Мирка Дабовић
Сабина Сали 7.разред – ментор проф. Татјана Стојановић
Јована Савић 7.разред – ментор проф. Татјана Стојановић
Анка Исаки 7.разред – ментор проф. Татјана Стојановић
Михаило Ракић 7.разред – ментор проф. Недељка Димитријевић
Катарина Богдановић 8.разред – ментор проф. Недељка Димитријевић
Теодора Вучковић 8.разред – ментор проф. Бранислава Савић Обелшчук
Енглески језик: Теодора Вучковић 8.разред – ментор проф. Ивана Пушица
Техничко и информатичко образовање : Милана Царић 6.разред – ментор проф. Данило Шешељ
Похваљујем и ученике који су у току године учествовали у реализацији радионица, пројеката, ревија, припремали приредбе, учествовали на ликовним и литерарним конкурсима.

Ускршњи вашар 2016.
Читалачка значка 2015/16.
18.4.2016. – Библиотекарке Миљка и Мира, из библиотеке Свети Сава у Земуну, биле су данас у нашој сколи,! Ред је дошао и на нас да покажемо шта знамо и колико смо читали. Први су били наши вредни прваци из И 2, укупно њих десет: Јелена Алавања, Милош Вучковић, Никола Шкорић, Сандра Дјурић ,Неда Костић, Милица Новаковић, Александра Јовичић, Јована Ратић, Драгана Димић и Војин Пуповац.
I 2 – прочитали су све шта треба и одговорили на сва питања. За први разред били су и више него успешни!
Митраљетин тим!
II 5 је блистало од знања и жеље да то и покаже!
Миа Бутарац, Петра Добријевић, Ивана Петровић(стоје), Теодора Граовац, Ивана Вукашин и Драгана Крунић (седе)
III 4 Две паметнице, Невена Ранковић и Ања Павловић .
Сви четвртаци на окупу: вредни и начитани: Уна Станојковић, Мима Камбер, Ања Опачић, Николина Стојановић, Никола Шупут (стоје)
Јована Будимир, Јована Арсенић, Михаило Буквић, Анастасија Тошић и Ива Граовац (седе)
VI 2 Бојана Живановић-дала нам наду да има ученика који настављају да читају и када порасту и пређу у старију смену! Хвала Бојани за труд и све прочитане књиге!

Посета фирми AF Consult
Ученици 8/5 (њих деветоро ) су имали прилику да у оквиру професионалне оријентације, у четвртак, 14.4.2016. посете фирму AF Consult Energy doo Beograd, ул. Кнез Михајлова 1-3, Београд.
AF-Consult Switzerland Ltd је успешна швајцарска инжењерска компанија која већ деценијама ради широм света у оквиру AF Group. AF је водећа техничка консултантска компанија са око 7000 запослених. Њихов рад је фокусиран на енергији и заштити човекове средине.
Огранак „хидро“ ове фирме који ради у Београду-Србији и широм региона се бави планирањем, пројектовањем и управљањем изградње хидро-електрана, пројектовањем вишенаменских брана укључујући и студије унапређивања оптималне компатибилности са околином и испуњавање највиших стандарда безбедности.
Ова фирма користи најсавременије методе и технике статичких и динамичких испитивања хидрауличних система, математичког моделовања темеља и надградње, статичке и динамичке и термалне калкулације конструкција и још много тога.
Овим путем се захваљујемо свим запосленима у AF Consult Energy doo Beograd што су одвојили време и упознали ученике наше школе са оним чиме се свакодневно баве, а можда баш некоме од њих помогли при избору будућег занимања.
Посетили смо Средњу школу „Техноарт Београд“
Посета групе осмака средњој школи „Техноарт“ прослог четвртка (10.3.2016.). Са њима су ишле наставница Љиљана Комазец и библиотекарка Ингрид Граорац.

Општинско такмичење из Информатике и рачунарства
21. фебруара 2016. у нашој школи је одржано је Општинско такмичење из Информатике и рачунарства на ком је учествовало 110 ученика и 18 наставника – ментора из 14 земунских школа. Ученици су се такмичили у три категорије: Програмирање, Мултимедијалне презентације и Филм.

 

Ученици наше школе у постигли завидне резултате приказане у табели:

Ime I prezime učenika Kategorija Ime mentora Osvojeno mesto
1.  1. Milica Popović Teodora Savić Film 2.
1.  2. Stefan Petrović Nataša Nikov Multimedijalne prezentacije 2.
1.  3. Nikola Kokotović Nataša Nikov Multimedijalne prezentacije 2.
1.  4. Anka Isaki Teodora Savić Film 1.
1.  5. Anja Katić Teodora Savić Film 1.
1.  6. Emilija Korlat Teodora Savić Multimedijalne prezentacije 1.
1.  7. Nada Akik Teodora Savić Multimedijalne prezentacije 2.
1.  8. Marko Tepavčević Teodora Savić Multimedijalne prezentacije 1.
1.  9. Mihajlo Blagojević Teodora Savić Programiranje 1.

 

Осмаци на европском првенству у ватерполу

У уторак, 12.1.2016. 40 ученика и наставника наше школе било је на утакмици Србија – Малта у Комбанк Арени која је одиграна у оквиру Европског првенства у ватерполу 2016.

Посредством Кабинета Председника Републике Србије добили смо бесплатне улазнице и имали прилику да са трибина Комбанк Арене бодримо нашу, мушку, репрезентацију. Било је задовољство свих нас што смо се нашли на овако једном великом такмичењу у Арени која је по први пут, баш за ово првенство претворена у пливалиште на коме су јуче доминирали наши репрезентативци, победивши репрезентацију Малте резултатом 20 : 2.

Захваљујемо се на овом дару Ватерполо савезу Србије и Кабинету Председника Републике Србије.

Нашим ватерполистима честитамо на још једној победи и желимо им много успеха у наставку такмичења.

„Дама с младежом“ у емисији  „Фамилијологија“ на Радио Београд1″

У понедељак, 28.12.2015. године од 13,05-14,00 часова у емисији „Фамилијологија“ на првом програму Радио Београда гостовали су ученици Милена Радовић ВИИИ2, Мина Шкрбић ВИИИ1, Александра Шарац VIII1,  Јована и Ивана Керезовић VIII4, Петар Граовац VIII2, Милош Толимир VIII2, Василије Мацура VIII3 и наставница Александра Даниловић. Наши домаћини Весна, Сања и Аца потрудили су се да се осећамо пријатно и време проведемо у ћаскању о моди у доба рококоа и данас. Ученици су имали прилику да изнесу своје виђење моде 18. века и шта за њих значи мода, колико им је битно шта ће обући и колико њихово облачење зависи од прилике за коју се облаче.

НЕОБИЧАН ПЕРФОРМАНС У БАТАЈНИЦИ

“ Дама с младежом “ инспирисала основце

 

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

У четвртак, 17.12.2015. године је код нас у школи одржан завршни сусрет учесника литерарног конкурса “Школе су нам сложне кад се знање, љубав и другарство множе“. После селекције радова у матичним школама у најужи избор за награду ушло је 18 ученика (по 9 у свакој категорији-млађој и старијој).

За пријатну атмосферу учесника конкурса током боравка у нашој школи побринули су се музичари наше школе Јована Вуковић ВИИИ2 (клавир), Александар Зарић ВИИИ1 (гитара) и Марко Тепавчевић ВИИИ5 (клавир).

Учесници конкурса прочитали су своје радове, жири је све помно пратио и бележио и на крају имао нимало лак задатак, да од најбољих изабере три најбоља рада у свакој категорији. Док је жири одлучивао учесници су наставили дружење и упознавање.

Уследило је проглашење победника и фотографисање за успомену. Ученици који су освојили једно од прва три места награђени су пригодном књигом и дипломом, а додељене су и још 4 дипломе за радове који су по нечему били особени на овом конкурсу.

Млађи узраст:

Павле Чарапић III2, ОШ“С.Г.Митраљета“- 1.место

Андреа Хојка, ОШ „Б. П. Пинки“ – 2. место

Ана Стојковић, ОШ „Б. Радичевић“ – 3. место

Старији узраст:

Алекса Дмијовић, ОШ „Б. Радичевић“ – 1.место

Марина Лазендић, ОШ „Б. П. Пинки“ – 2.место

Сабина Садику VII4, ОШ“С.Г.Митраљета“- 3.место

Само дипломе за оригиналан састав и необичан састав добили су:

 1. Александра Тадић 5/4, ОШ „С. Г. Митраљета“
 2. Магдалена Скорупан, ОШ „Б. П. Пинки“
 3. Вања Вркљан 6/1, ОШ „С. Г. Митраљета“
 4. Мартин Каранфиловић, ОШ „Б. П. Пинки“

 

КОЛАРАЦ- Међународни музички и фолклорни фестивал

Хор наше школе наступио је 14. децембра на 15. Међународном фестивалу фолклора “Понеси опанке” који је одржан у концертној дворани „Коларац“ у Београду.

Атрактивним сплетом песама, хор је добио прегршт  похвала, како од стране организатора тако и од еминентних људи из области етномузикологије. Овим наступом хор наставља једну од најуспешнијих година.

На овај начин наша школа је учествовала у још једној хуманитарној акцији Наиме, хор старијих разреда јенаступио на фестивал “Гласови традиције – Распевани џивџан”, а приход од улазница биће прослеђен за лечењедеце оболеле од рака.

Догађај су реализовали Организација за народну уметност И НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака). За наш хор ово је био први наступ у Задужбини Илије М. Коларца, 14. децембра 2015. Године, у Великој сали задужбине. Нашим малим певачима, предвођеним професорима музичке културе (Влатка Костић И Жарко Бунош) ваша подршка те вечери је била врло драгоцена.

Много пута до сада показали смо да заједно можемо много, надамо седа је ово само још једна карика у низу неговања те традиције.

 

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ 2015.

3.12.2015. Ученици наше школе, са наставницима Драганом Пешић,  Марком Петровићем, Снежаном Алимпић, Теодором Савић и учитељицом Божицом Самарџија,  су и ове године посетили Фестивал науке. Задатак фестивала је да  представи, објасни и промовише науку на начин подједнако близак и јасан свима, без обзира на године и образовање. Највеће интересовање изазвали су роботи, планетаријум, форензичка анализа и многи други експерименти.

 

ДАМА С МЛАДЕЖОМ

Као и ранијих година у нашој школи већ с почетка школске године почињу припреме за неку манифестацију која није уобичајена у школама, али је у нашој школи већ некако постала навика и ученика и наставника да направимо нешто ново и несавакидашње. Ове године изабрали смо да то буде период касног барока, познатији као РОКОКО. То је време Моцарта, Марије Антоанете, раскошних тоалета, високих перика, женских хаљина са огромним куковима, белог тена и упечатљиво нашминканих усана. Више о овоме можете прочитати на повезници.

Šta sve škola može kad se ideje i ruke naše slože

 

СПОРТ – РЕЗУЛТАТИ

23.11. 2015. Освојена места у спорту (одбојка):

Дечаци ( 5. и 6. разред), 1. место на општинском, 1. место на градском

такмичењу

Дечаци ( 7. и 8. разред), 1. место на општинском такмичењу

Девојчице (5. и 6. разред), 2. место на општинском такмичењу

Девојчице (7. и 8. разред), 1. место на општинском, 2. место на

градском, пласман на окружно такмичење.

 

ПОРТРЕТИ И СЕЋАЊА

 1. новембра 2015. године,  ученици, чланови Вршњачког тима наше школе, предвођени професорком математике Александром Даниловић и школским психологом Јеленом Станић, посетили су изложбу ПОРТРЕТИ И СЕЋАЊА, која је постављена у галерији ПРОГРЕС.

Пројекат ПОРТРЕТИ И СЕЋАЊА ЈЕВРЕЈСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ СРБИЈЕ ПРЕ ХОЛОКАУСТА  представља иницијативу  јеврејске заједнице Србије за очување сећања на јеврејску заједницу која је живела у Србији пре Холокауста. У Србији је пре 1940. године живело око 32300 Јевреја. Вековима је јеврејска заједница доприносила друштвеном животу и култури у многим градовима Србије. До маја 1942. године , већина јеврејске популације Србије је убијено. Данас, јеврејска заједница у Србији броји нешто мање од 4000 људи.

Изложба коју смо посетили садржи преко 1000 фотографија снимљених у времену пре Холокауста, а прикупљених из породичних албума оних који су преживели Холокауст. Изложбу прати и образовни програм намењен деци школског узраста, осмишљен тако да младима приближи и пренесе знање о прошлости, како будуће генерације никада више не би прошле кроз страдања и патње Холокауста.

 

Републичка лига основних школа у аутомоделарству 2015/16.

17.11.2015. у нашој школи је одржано такмичење у оквиру Републичке лиге основних школа у аутомоделарству 2015/16. у организацији Друштва педагога техничке културе Србије. Турнир организовали Д.Шешељ, М.Петровић, Д. Косановић, Н. Ников, Т. Савић. На турниру учествовало 11 школа из целе Србије.

Екипни пласман:

 1. место ОШ „Раде Драинац“,  Борча
 2. место ОШ „ Кузур Иштван“, Суботица
 3. место ОШ „ Рајко Михајловић „, Бањани

Појединачна конкуренција 5. И 6. разред:

 1. место Лука Џодан, ОШ „С.Г. Митраљета“, Батајница
 2. место Јована Пуповац, ОШ „Раде Драинац“, Борча
 3. место Кристина Илић, ОШ „ Рајко Михајловић „, Бањани

Појединачна конкуренција 7. И 8. разред:

 1. Место Јана Тркља, ОШ „ Кузур Иштван“, Суботица
 2. Викторија Благојевић, ШОСО „Радивој Поповић“, Сремска Митровица
 3. Биљана Николић, ШОСО „Радивој Поповић“, Сремска Митровица

 

16.новембар –Међународни дан толеранције

Тим за заштиту ученика од насиља је, као и сваке године 16.новембра у просторијама школе, у сарадњи са ученицима и наставницима , организовао обележавање Међународног дана толеранције. То је дан који нас подсећа на поштовање и уважавање различитости, јер различитост је богатство.Толеранција је увек заснована на знању, начину мишљења,комуникацији и отворености према другима. Бити толерантан , значи бити човек.

Ове године, представници Вршњачког тима су за ученике старијих разреда организовали исписивање порука о толеранцији, у холу школе. Ученици млађих разреда су кроз игру и дружење учествовали у тематским радионицама, посвећеним развијању уважавања и бољег познавања других.Реализоване су радионице,, То сам ја ,,/одељење И-1,/ “Круг добре воље,,/одељење ИИ-2/, “Упознајмо се боље” /одељење ИИИ-4/ и “Наруквица пријатељства,,/одељење ИВ-2/.

Желимо да наша школа свакога дана буде срећна и безбедна средина за све нас.

Дрво генерације

Драга децо,

поштовани родитељи и сви ви који читате овај текст, поделићу с вама утиске поводом акције ,,Засадимо дрво генерације“ која се сваке године традиционално спроводи у нашој школи.

У четвртак, 5.11.2015.године, ученици шестих и осмих разреда су у дворишту наше школе засадили 2 јоргована за ученике првих разреда.

Дружили смо се, забављали, уживали, док смо садили јорговане. Вероватно ћете се запитати зашто баш њих?

Дрво је симбол живота, а јорговани ће вас својим опојним мирисом и лепотом потсећати и враћати на незаборавне и безбрижне дане које сте провели у вашој школи, на ваше ђачко доба!

Позивам вас, дођите, дружите се, кроз раличите видове стичите знање, знања које ћете користити у животу, а која ће бити применљива и фунционална.

Ја сам увек ту за вас и уз вас!

Никада не заборавите ,,Од колевке, па до гроба, најлепше је ђачко доба“

Ваша наставница, Весна!

 

Историјски музеј Србије- Интерактивна изложба “ Пупин- од физичке до духовне реалности“

У петак 23.10.2015. смо посетили  изложбу у  Историјском музеју Србије „Пупин- од физичке до духовне реалности“. Изложба обухвата Пупинове активности на пољу науке, професорског рада, оснивања и унапређења највећих институција науке у Америци, његове национално – политичке доприносе, многобројна доброчинства, меценски однос према уметности, књижевни рад. По први пут је изложен Пупинов највећи уметнички легат, као и драгоцени поклон Пупинова лична библиотека. Посебност ове поставке је излагање и до сада непознатог архивског материјала (између осталог и из архива ФБИ), али и нз Архива Југославије, града Панчева, Завичајног комплекса у Идвору. Народни музеј у Беогаду, Птт музеј, Универзитетска библиотека ’’Светозар Марковић’’, Библиотека српске патријаршије, Завод за интелектуалну својину, Музеј Војводине, само су неке од институција које су својим збиркама помогле да се представи наслеђе великог човека. Оно што ову поставку чини јединственим музеолошким искуством за посетиоце је употреба најновијих технологија које омогућавају да сваки сегмент изложбе буде интерактиван. Тако ће на пример, интерактивне АР наочаре бити коришћене први пут у музеологији. Просторне инсталације које се активирају самим присуством посетиоца, воде нас звуком и сликом до самог Пупина и његовог времена.

 

Шта је eTwinning?

https://www.youtube.com/watch?v=D2T61kfFVYs

https://www.youtube.com/watch?v=CMZ-Mkt4-P8

Екскурзија у 8. разреду

А били су само деца

На меморијалном турниру “ А били су само деца“ је учествовало  неколико земунских школа.  Финалу турнира је присуствовао глумац Драган Јовановић, његова супруга глумица Бранка Пујић, председник Општине Земун Дејан Матић, сценариста Душан Ковачевић и отац Милице Ракић – Жарко Ракић…Наша школа је овојила  прво место….Честитамо!

 

Сајам рачунара ЦЕ&ХА 2015.

Наставници Данило Шешељ и Теодора Савић су 03. 10. 2015. посетили сајам рачунара ЦЕ&ХА 2015.  и присуствовали  Радионици роботике.  МАЛА ШКОЛА ЕЛЕКТРОНИКЕ је бесплатна радионица „ВИБРОБОТ“.  Деца узраста од 7-14 година , уз упутства и сугестије инструктора, уче како да направе свог првог робота на батерије, и то од делова које већ имају у кући! Након радионице учесници  имају прилику да се играју роботима направљеним на радионици.

Основна идеја овог програма је подстицање логичког размишљања, и промовисање науке, технике и електронике на едукативан и занимљив начин. Знање које стекну помоћи ће деци да изађу из „шаблона“ и да употребе машту како би од ствари које су им на располагању створили занимљиве играчке по својој жељи, а без финансијског оптерећивања родитеља.

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

 1. година, Европска година језика, заједнички организована од стране Савета Европе и Европске Уније, успешно је укључила милионе људи из 45 држава учесница. Активности Европске године језика славиле су језичку разноликост Европе и промовисале учење језика.

  Захваљујући првобитном успеху Године језика, Савет Европе је установио 26. септембаркаоЕвропски дан језика. Општи циљеви Европског дана језика су:

 • Информисање јавности о значају учења језика и проширивање палете језика у циљу повећавања степена вишејезичности и међукултуролошког разумевања;
 • Промовисање језичког и културолошког богатства Европе, које мора бити очувано и развијано;
 • Подржавање целоживотног учења језика, како у оквиру школа, тако и ван њих, било за потребе школе, посла, мобилности или из задовољства и за размену искуства.

Европски дан језика у нашој школи биће обележен у петак, 25. септембра 2015.

 

Природњачки музеј

Драга децо, поштовани родитељи и сви чланови колектива, 26.9. ове године ученици шестих разреда су посетили Природњачки музеј. Организовано је предавање и радионица о инсектима.

Сазнали смо много тога, што ви вероватно не знате. Ево, нешто од тога, сигурно ће вам користити, а радознале заинтересовати.

До сада је откривено више од 3,5 милиона различитих инсеката, најбројнијих бескичмењака, јер њихова бројност и разноврсност непрекидно расте.

Чувајте се убода стршљена,  његов убод може бити смртоносан, јер изазива бурне алергијске реакције. Уколико би вас уболо 7 стршљена, исход би био смртоносан. Не дирајте их, нити њихова станишта.

Чувајте се и убода осе, јер и он изазива бурне алергијске реакције. Уколико вас убоде, ставите хладне облоге, уколико је потребно , затражите лекарску помоћ.

Поставке различцитих врста инсеката су нас одушевиле и очарале својом лепотом и разноврсношћу, а нарочито лептира.

Научили смо много тога, забавили се, а у многима се пробудила заинтересованост , да упознају тај чудесни свет, свет инсеката, у коме влада фантастична организација и подела рада. Дивимо се пчелама, мравима и другима. Будимо као они, вредни, радни, корисни!

Чувајте инсекте, правилно се односите према живом свету око вас, јер без њега неће бити ни нас!

Позивамо вас на радионице које ће бити током године организоване!

Ове слике ће у ваше домове дочарати мали део наше посете !

Ваша наставница Весна!

 

БАСФ

 1. септембра 2015. године, група од 32 ученика, предвођена професорком хемије Снежаном Алимпић и школским психологом Јеленом Станић  посетила је БАСФ игралиште за иновације.

БАСФ игралиште за иновације је путујућа манифестација која се организује широм Средње Европе поводом прославе 150 година од оснивања БАСФ-а.

Игралиште за иновације је намењено ученицима основних и средњих школа који желе да упознају чаробни свет хемије, физике и других природних наука, а који је спроведен уз подршку Хемијског факултета Универзитета у Београду и Центра за промоцију науке Републике Србије, као и уз подршку међународне организације Достигнућа младих.

Студенти и професори, демонстратори, млади научници и истраживачи потрудили су се да у току једноипосатног путовања кроз природне науке, путем практичних експеримената, занимљивих демонстрација и популарних предавања, посетиоце упознају са најинтересантнијом страном науке.

Манифестација је одржана на платоу испред Комбанк Арене , а наша група је учествовала од 19 сати до 20.30.

Ученици су били веома заинтересовани за извођење физичких и хемијских експеримената, а у некима су и сами учествовали.У једном тренутку је почела и киша али децу то није омело у уживању у огледима. Деца су се, као и увек до сада веома пристојно понашала, као прави представници своје школе.

 

Храмовна слава цркве у новом насељу – Мала Госпојина 21. септембар 2015.

Ученици наше школе узели су учешће у прослави храмовне славе у новом насељу, на челу са директором школе Стевом Јањанин. Прослави су присуствовали и директори осталих школа Батајнице, док је Литургију служио епископ сремски Господин Василије са великим бројем свештенства и у присуству мноштва народа. И овога пута су деца, ученици наше школе достојанствено, у духу светосавља, испратила читав програм, а на крају је било места и за послужење, игру и дружење.

И ове, као и сваке претходне године, по већ устаљеном обичају, служена је молитва за ђаке на почетку школске године у свим храмовима батајничким, као и у свим храмовима широм Србије, по благослову Српске Православне Цркве. Ученици наше школе су такође присуствовали заједничкој молитви, за срећан почетак, успешну годину и благословен рад и труд. Целом колективу и свим ученицима успешан рад пожелели су батајнички свештеници, на челу са нашим епископом господином Василијем и свим осталим поглаварима Српске Православне Цркве!

катихета

Драгана Кончаревић

У уторак, 15. септембра 2015. године група ученика, у пратњи педагога Ане, психолога Јелене и наставнице грађанског васпитања Јасминке Пајић, посетили су Инцест Траума Центар у Београду и том приликом су учествовали у јавном часу на тему сексуалног ѕлостављања деце “И ја сам уз тебе”. Ученици су били веома активни, заинтересовани за рад, иако су се по први пут сусрели са овом тематиком. Показали су велико интересовање за догађаје сличне овом, а како су се јако лепо понашали и ми наставнице биле поносне на њих, радо ћемо их поново водити.

Ime I prezime učenika Kategorija Ime mentora Osvojeno mesto
Milica Popović Teodora Savić Film 2.
Stefan Petrović Nataša Nikov Multimedijalne prezentacije 2.
Nikola Kokotović Nataša Nikov Multimedijalne prezentacije 2.
Anka Isaki Teodora Savić Film 1.
Anja Katić Teodora Savić Film 1.
Emilija Korlat Teodora Savić Multimedijalne prezentacije 1.
Nada Akik Teodora Savić Multimedijalne prezentacije 2.
Marko Tepavčević Teodora Savić Multimedijalne prezentacije 1.
Mihajlo Blagojević Teodora Savić Programiranje 1.