Национална платформа „Чувам те“

Национална платформа за превенцију и сузбијање насиља које укључује децу под називом „Чувам те“ покренута је као пројекат Владе Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Платформа „Чувам те“ на једном месту интегрише све елементе темељне превенције и алате за сузбијање насиља које укључује децу. Циљ Националне платформе је  координиција и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља.

Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.

У оквиру сегмента информисања могу се пронаћи информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора.

Ученици, родитељи и наставници ће на платформи моћи да пронађу све информације које се тичу врсте насиља и поступања у различитим ситуацијама.

 

Посебно важан сегмент који се налази на платформи јесу онлајн обуке за ученике, родитеље и наставнике.