Медији о нама

Земунске вести

Четвртак, 17.02.2022.

У оквиру Пројекта мобилности Еразмус + К229 представници ОШ ”Светозар Голубовић-Митраљета” боравиће на Канарским острвима у Шпанији у периоду од 21. до 25. фебруара.

Школа из Батајнице ушла је у програм Цоде-стеам, те ће се наставници Александра Даниловић, Милош Гајић, Милена Анђелковић и Бојана Јањанин и као представници Србије у склопу посете упознати са начином употребе нових технологија у наставном процесу и добити прилику за стицање нових вештина које ће потом применити и у својој средини.

Колектив и ученици ОШ ”Светислав Голубовић – Митраљета” су у пројекту Еразмус + од прошле године, а у Шпанији ће разменити искуства о образовним методама са представницима Румуније, Турске, Италије, Шведске и домаћинима из Шпаније.

Земун онлине

Ингрид Граорац и Маја Куриџа, библиотекарке у осмолеткама ”Светислав Голубовић – Митраљета” у Батајници и ”Гаврило Принцип” у Земуну, изабране су за потпредседницу и секретара Друштва школских библиотекара Србије.

Пожртвованост, преданост и потпуна укљученост у васпитно- образовни процес, у којем школска библиотека, тамо где је има, итекако ствара нове и боље младе, у чему и Ингрид и Маја дају максималан допринос, нису остали непримећени на редовној годишњој скупштини ДШБС, те су Земунке изабране да, такорећи, учествују у управљању Друштвом.

И у редовним и у новим условима пандемије ковида 19, школске бибилиотекарке високо вреднују свој посао, настоје да свако дете током свог школовања упозна књигу и стекне навику да чита. Зато за њих и чланове школске библиотеке није ни био класичан распуст -све време су Ингрид и Маја одржавале везу са ”корисницима” путем друштвених мрежа и сајтова, упућујући их на корисне и њиховом узрасту прилагођене едукативне и културне садржаје за одржавање ђачке форме. Сада и на извору свих информација о регионалним и европским догађајима из сфере образовања и, посебно, школског библиотекарства, земунски основци и средњошколци могу спокојније да погледују на жељена занимања којима ће се бавити кад одрасту, јер, управо ту, у школској библитеци чекају их врела знања у штампаном и дигиталном формату, којима их ажурно снабдевају чуварке библиотечког блага.

Политика

Четвртак, 17.11.2016.
У Дечјем културном центру Београда на Међународном фестивалу дечје књижевности “Kрокодил” у представи “Kако су Лола и Ивица спасили бајке” учествовали су и ученици наше школе. Линк

Четвртак, 13.3.2014.
Четвртак, 13. март 2014. године „Политика“ на својим странама Политика за децу доноси текст „Шешир као инспирација“ о гостовању популарних „шеширџија“ у дечијој библиотеци „Чика Јова Змај“ приликом промоције књиге „Морски пут“ чији су сутори Милутин Стојић и Филип Ђуришић а коју је илустровао Лазар Стојић. Линк

Недеља, 2.2.2014.
У дневним новинама „Политика“, недеља, 2. фебруара 2014. године у рубрици „Синоћ у Београду“ објављен је чланак „Свет шешира“ о ревији шешира коју су претходне вечери приказали ученици и наставници наше школе у Конаку кнегиње Љубице.

Да прочитате чланак кликните на слику доле.

Радио Београд 1

У понедељак, 3. фебруара 2014. године на позив Дечије редакције Радио Београд 1 групу ученика наше школе угостила је екипа емисије „Фамилиологија“ од 13-14 часова.

Гости емисије били су ученици: Дуња Нешковић, Ивана Опачић, Тијана Бурсаћ, Нада Јелић, Ана Граовац, Андреја Младеновић и наставнице Драгана Ђурић и Александра Даниловић.

Повод за гостовање на радииу била је ревија шешира „Шешир – вазда модеран“ у Конаку кнегиње Љубице“, а тема разговора, разуме се, шешири и шта је све то претходило поманутој ревији. Емисију можете преслушати на: www.rts.rs

РТС, Магазин Србија на вези

Уредница и водитељка емисије „Србија на вези“, новинарка Јелена Ђорђевић-Поповић угостила у среду, 19.2.2014. године  ученике (Милица Туфегџић, Милица Русић, Ана Крекић, Миња Мириловић, Зорана Станчевић, Дуња Нешковић, Јелена Видић, Тамара Каназир, Кристина Рађеновић, Ања Деспинић, Мариа Ђурић, Марко Петковић, Јована Дукић,  Маја Тасић, Бојана Ракуљ, Дуња Вукојевић), госпођу Данијелу Анић(мајку наших ученица), Ингрид Граорац (библиотекарка), Драгану Ђурић (учитељица) и Александру Даниловић (наставница).

Тема емисије за дијаспору је била „Професионалац“ те смо разговарали о томе како наставник „постане  креатор“ шешира и све оно што је пратило наш овогодишњи пројекат „Шешир – вазда модеран“. Новинарку је занимало и која су то занимања  која интересују наше ученике и како су се они у свему овоме снашли.

Емисија је емитована уживо преко РТС САТ у среду, 19.2.2014. године од 18,45 и на РТС2 у недељу, 23.2.2014. од 23,45. Емисију можете погледати и преузети на: www.rts.rs

Магазин „Лиса“

Последњег дана првог полугодишта школу је посетио господин Ненад Благојевић, новинар часописа “Лиса” како би разговарао и написао чланак о манифестацији “Шешир – вазда модеран”. Инспирисан оним што је том приликом видео и чуо о томе написао је текст који је у часопису “Лиса” бр.2 објављен 10. јануара 2014. године.

01_K11

„Базар“

Када се 15. децембра 1964. године на киосцима појавио први број „Базара“ одмах је било јасно да се родила љубав на први поглед између стотина хиљада жена широм земље и новог часописа који је нудио све оно о чему лепши пол машта: љубав, моду, путовања у далеке земље, егзотичну кухињу, узбудљиве приче, савете како да буду лепе, неговане и срећне.

„Базар“ се за готово пола века, колико постоји, мењао, усавршавао, прилагођавао времену, потребама и укусу својих читатељки и зато је увек остајао број један у конкуренцији женске и штампе намењене породици. Оно што се у „Базару“ никада није променило јесте настојање да својим читатељкама улепша живот.

У броју 1266 листа „Базар“ од 22. новембра 2013. године објављена је под насловом „Љубав живи у школи“ најава наше манифестације посвећене шеширима коју можете прочитати овде…