Активности у шк. 2019/20.

Светосавска награда 27. јануар 2018.

Преминула је наша драга колегиница Весна Пантовић

Преминула је наша драга колегиница Весна Васић

 

Наступ хора наше школе на свечаности поводом Златног јубилеја из децембра 2019.

 

ЗЕМЉО МОЈА

Христос воскресе! Ваистину воскресе!

И ове године као и сваке дочекујемо наш највећи празник Васкрс! Наши ученици су фарбали јаја у својим домовима уз песму и радост. Нека та радост дечја и искрена, пробуди у свима најлепша осећања и нека нас све штити Васкрсли Христос! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!

 

ТАБЕЛА АКТИВНОСТИ ДО КРАЈА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

ПРОМЕНА  КАЛЕНДАРА ОБРАЗОВНО -ВАСПИТНОГ РАДА ЗА ШК. 2019/20.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ / ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ

НАСТАВА НА ДАЉИНУ

РАСПОРЕД ОНЛИНЕ НАСТАВЕ НА РТС3

ОНЛИНЕ ПЛАТФОРМЕ – ПОДРШКА УЧЕЊУ

ПОНАШАЊЕ УЧЕНИКА НА ОНЛИНЕ ПЛАТФОРМАМА ЗА УЧЕЊЕ

МИТРАЉЕТИНА БИБЛИОТЕКА

ИНСТРУКЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ ПОВОДОМ РАСПИСИВАЊА КОНКУРСА

ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

 

еТwиннинг Сцхоол

Наша школа је награђена еТwиннинг ознаком за школе за 2020-2021. годину што је велико постигнуће за читав еТwиннинг тим наше школе.

Оур сцхоол хас беен аwардед wитх тхе еТwиннинг Сцхоол Лабел 2020-2021 анд тхис ис а греат ацхиевемент бy тхе еТwиннинг теам ин оур сцхоол!

 

ПРОЈЕКАТ „СЕЛФИ“

Селфи – инструмент за самовредновање

Селфи (енг. Селф-рефлецтион он Еффецтиве Леарнинг бy Фостеринг тхе усе оф Инновативе Едуцатионал Тецхнологиес) инструмент је осмишљен како би се школама помогло да укључе дигиталне технологије у наставу, учење и вредновање ученика. Служи утврђивању подручја која добро функционишу и оних у којима су потребна побољшања, те помаже у одређивању приоритета.

Селфи инструментом анонимно се прикупљају ставови ученика, наставника и руководилаца у школи о томе како се у њиховој школи користи технологија. То се чини путем кратких тврдњи и питања и једноставне лествице слагања с оценама од 1 до 5. Тврдње се односе на области као што су: руковођење, инфраструктура, стручно усавршавање наставника и дигитална компетенција ученика.

Селфи је бесплатан, онлајн инструмент за самовредновање који се развија да би се европским школама помогло да изврше процену начина на који се у њима користе дигиталне технологије за иновативно и ефикасно учење.

Селфи ће ускоро и нашој школи дати „слику“ о тренутном стању у погледу коришћења дигиталних технологија, узимајући у обзир ставове наставника, ученика и руководилаца у школи. Овај процес самовредновања може помоћи у започињању дијалога са руководиоцима у школи, наставницима и ученицама о могућим областима које је потребно унапредити. Селфи, ће такође, школи омогућти да прати свој напредак током времена.

 

Како СЕЛФИ функционише?

УПИТНИК

ОБАВЕШТЕЊЕ ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ ЈУБИЛЕЈА

50 ГОДИНА РАДА ОШ „СВЕТИСЛАВ ГОЛУИБОВИЋ МИТРАЉЕТА“

 

Обавештавају се ученици, родитељи и сви запослени да ће се у школи 06. децембра 2019. године обележити јубилеј 50. година рада школе.

Тога дана ученици неће имети наставу.

Сви ученици и запослени су се ангажовали да се јубилеј достојно обележи.

Ученици су кроз писмене и ликовне радове приказали своју школу, учествују у приредби поводом јубилеја, а припремају и презентације и изложбу поводом рада школе у протеклих 50 година.

Приредба за ученике и родитеље биће изведена 05. децембра 2019. год. са почетком у 19.00 часова. Позивамо ученике и родитеље да присуствују приредби.

За госте, званице, запослене и грађане свечена приредба, изложба и коктел планирани су за 06. децембар у 16.00 часова. Истог дана у 18.00 часова биће организована одбојкашка утакмица за девојчице, између репрезентације Батајнице и одбојкашког клуба „Партизан.“

Обележавање јубилеја наставиће се током целог месеца децембра.

Свим ученицима (бившим и садашњим), као и свим запосленим (бившим и садашњим), честитам јубилеј и желим много успеха у будућем раду, добро здравље и много лепих успомена понетих из школе.

 

50 ГОДИНА РАДА ОШ „СВЕТИСЛАВ ГОЛУИБОВИЋ МИТРАЉЕТА“

Поштовани посетиоци, током школске 2019/20. години наша школа обележава златни јубилеј – 50 година постојања и рада. С поносом можемо рећи да је у тих 50 година успешног рада уткано много знања, елана, искуства, оптимизма, идеја и труда како наших ученика, наставника, административно-техничког особља, управе школе, родитеља и локалне самоуправе, тако и свих наших спољашњих сарадника из различитих институција, установа, ораганизација, удружења како из земље тако и иностранства.

 

Сви они су дали свој допринос да наша школа данас буде препозната као једна од најбољих основних школа не само на територији Општине Земун већ и у Србији. То показују и резултати које наши ученици постижу на свим нивоима такмичења из различитих научних и спортских дисциплина.

Златни јубилеј ћемо свечано обележити 6. децембра 2019. године, баш у онај исти дан када се пре 50 година огласило прво школско звоно у новој тек саграђеној, трећој по реду отвореној Основној школи „Светислав Голубовић Митраљета“ у Батајници.

Уколико поседујете фотографије како је некада изгледао део Батајнице где се данас налази наша школа, или имате фотографије на којима су ваше школске успомене (приредбе, спортска такмичења, посете, излети, настава у природи, екскурзије,…) из наше школе, молимо вас да нам их позајмите како би их скенирали за монографију о првих 50 година рада школе.

Уколико је неко од ваших ближњих, рођака, комшија, пријатеља, познаника био ученик наше школе а у међувремену је магистрирао, докторирао или је ванредно успешан у свом послу, желимо да то сазнамо али и да други о томе буду информисани, односно да трајно остане забележено у монографији школе за све оне који долазе после нас.

 

ДОБРО ДОШЛИ, БУДИТЕ И ВИ ДЕО НАШЕГ ЈУБИЛЕЈА !

ПОЗИВНИЦА

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 

„Мој вероучитељ“

Ученици верске наставе Јана Ресановић ВИИИ-5, Анастасија Алфиревић В-4, Емилија  Станојевић ИВ-5 и Милица Калањ ИИ-1 су гостовали са наставницом веронауке Драганом Кончаревић на радију  Словољубве у емисији „Мој вероучитељ“. Емисију води г-ђа Сања Пановић а тема је веронаука, њено изучавање, ваннаставне активности како ученика тако и наставника. Ученици су разговарали о свом раду, учешћу у мноим активностима и шта су све научили на овим часовима. Такође шта воле и шта их подстиче на рад. Емисија је по њиховим речима била лепа, забавна и едукативна. Надамо се поновном одласку и дружењу.

 

Дечја недеља

У оквиру Дечје недеље, ове године су ученици нижих разреда наше школе сами правили играчке од разних материјала. Након тога је било одређено са којим одељењем ће  ученици размењивати играчке односно поклањати своје и примати туђе на поклон. Радост је била обострана и свима је било лепо дружити се на овакав начин.

 

„Национална ознака квалитета“ еТwиннинг пројекте

На  Годишњој еТwиннинг конференцији  „Развијање кључних компетенција путем еТwиннинг пројеката” која је одржана 6. септембра 2019. године  у Београду додељене су три „Национална ознака квалитета“ наставницама  наше школе за еТwиннинг пројекте :

 

„Дисоверинг Мецханицс : Лоуис Ренаулт“, Ивана Пушица

„Дисоверинг Мецханицс : Лоуис Ренаулт“, Александра Даниловић

„Постцардс фор Поланд“, Александра Даниловић.

 

Национална ознака квалитета (НQЛ) је признање учесницима еТwиннинг пројекта

(наставницима и  ученицима) за допринос еТwиннинг заједници школа Европе. За ученике и наставнике она је подстицај за даљи рад и унапређивање различитих вештина али и награда за уложени труд док за школе представља јавно признање за квалитет рада и отвореност ка сарадњи на европском нивоу. Награђени пројекти и учесници добијају сертификат као потврду квалитета. Национални тим за подршку (НСС) врши евалуацију учешћа пријављених пројеката и додељује Националне ознаке квалитета у складу са следећим критеријумима:

 1. Унапређење извођења наставе
 2. Повезаност са школским/предшколским планом и програмом
 3. Комуникација и размена између партнерских школа и предшколских установа
 4. Степен сарадње између партнерских школских/предшколских установа
 5. Употреба ИКТ технологије
 6. Резултати, учинак и документовање пројекта

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Фондација „Центар за младе таленте“ и ове године организује КУРСЕВЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ и ПРОГРАМИРАЊА за основце (од петог разреда) и средњошколце.

Курсеви су БЕСПЛАТНИ, а посебних услова за пријаву (регистрацију) нема.

Курсеви које ученици могу да похађају и онлајн и офлајн су:

–  МАТЕМАТАТИКА (ШЕСТ курсева за различите узрасте)

–  ПРОГРАМИРАЊЕ (СЕДАМ КУРСЕВА: Ц почетни, Ц напредни, Ц++, Ц#)

 

За онлајн праћење курсева неопходно је да ученици поседују ПЦ рачунар (са оперативним системом Wиндоwс 8 или новијим), звучнике и да имају приступ интернету. Почетак онлајн наставе  је планиран у другој половини октобра 2019. године о чему ће ученици који се пријаве накнадно бити обавештени имејлом. Рок за пријаву није ограничен.

Паралелно са онлајн наставом биће организовани и офлајн курсеви за једну групу ученика за сваки курс (20 ученика по курсу). Ученици који се определе за овај вид слушања наставе, а желе да упишу почетне курсеве (Ц основни А, Ц основни Б и Математика К1) полагаће тест из математике. Тестирање ће се обавити 05. 10. у 10х. Рок за пријављивање је 01.10.2019.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се ученици и родитељи да настава у новој школској 2019/20. години , почиње у понедељак, 02.09.2019. у 8.00 х за ученике 5. -8. разреда, а за ученике од 1.-4. разреда у 14.00 х.

Часови ће у понедељак трајати по 30 минута. Настава се за старију смену завршава у 12.15х, а за младју у 16.30х.     Први час ће бити час разредног старешине.

 

РАСПОРЕД ЗВОНА ЗА ПОНЕДЕЉАК 02.09.2019.

СТАРИЈА СМЕНА     МЛАЂА СМЕНА

 1. 8.00-8.30          1. 14.00-14.30
 2. 8.35-9.05          2. 14.35-15.05
 3. 9.10-9.45         3. 15.25-15.55
 4. 10.00-10.30     4. 16-16.30
 5. 10.35-11.05
 6. 11.10-11.40
 7. 11.45-12.15

Свим ученицима, наставницима и родитељима желимо срећан почетак нове школске године и много успеха у раду.