Школска слава – Свети Сава

Савиндан је ове године прослављен на темељима школе која добија нови изглед. Чудно је било ући у то здање јер су ту многе успомене.

Покушавали смо да разазнамо како је било и како ће бити. Једна мисао била је присутна, а то је да чекамо тренутак када ће звоно поново зазвонити, када ће жамор испунити ходнике и када ће школске клупе бити поново пуне. Уз свештенство и подршку колега обележили смо Школску славу. Ове године кума славе била је Весна Вуковић, колегиница која је извела генерације ђака, описменила их и усмерила ка правим вредностима. Њен ђак, Димитрије Пешић, био је кум  ученик који је прва знања стицао под овим кровом. Светосавски дух је био ту, међу тим огољеним зидовима, јачи него икада. Један од ђакона је био наш ђак, Страхиња Павловић, коме је вероучитељ Петар Петровић био узор. Својим доласком, до скоро директор, Стево Јањанин, потврдио је животни след, да млађима остављамо у аманет оно што смо започели. Директор Игор Војновић је показао да ћемо тако наставити. Преносити знање није лак посао, то зна свако ко је у овом послу. Знање треба прво стећи да бисте могли да га пренесете. За то је потребно време. У свом говору кума славе, Весна Вуковић, скренула нам је пажњу баш на то време које је драгоцено. Симболику својих речи потврдила је поклоном који је овом приликом даривала школи. То је велики зидни сат који ће нас подсећати на време које дајемо другима, време које је прошло и време које долази. У нади да нам време пред нама доноси нове услове за рад, нове генерације које ће седети у клупама, радујемо се повратку. Део славског колача отишао је у руке професорке српског језика Мирке Дабовић, она је следеће године кума. Завршни говор прочитала је помоћница директора, колегиница Јасминка Пајић, њене речи упућене су свима онима који следе светосавски дух, који нађу свој пут и искористе време на прави начин. У то име, свим колегама, ученицима, родитељима, локалној заједници, желимо срећну Школску славу-Светог Саву!

Колектив ОШ „Светисалав Голубовић Митраљета“

Свети Сава у Цркви Светог Јована Шангајског у Батајници

Срећан и Богом благословен празник и школска слава! Нека нас понос нашег рода Свети Сава молитвено заступа пред Господом да се Срби сложе, обоже и умноже, да нам деца, родитељи и цела нација буде здрава, честита, мудра, предана путу истине, љубави, слоге и спасења!

Свим васпитачима, учитељима, наставницима, професорима нека  Свети Сава  помаже,  да буду сви здрави, радосни, полетни да  обогаћују генерације деце не само знањем, већ љубављу и најбољим врлинама. Срећна слава и нека Свети Сава буде увек уз све нас!