Активности у шк. 2011-12. год.

19. јун 2012…

Завршни испит из математике

*****
18. јун 2012…
Завршни испит из српског језика

*****
17.- 21. мај 2012…
Акција Мала матура-велико срце

И ове године наши ученици су били домаћини деци са Косова у акцији „Мала матура-велико срце“. Наши ђаци су угостили 18 ученика ( 4 дечака и 14 девојчица) ОШ“Кнез Лазар“ из Д. Гуштерице.

Слике у галерији…….

*****
9. мај 2012…
Прослава Дана школе

Дан школе је прослављен радни и свечано. Одржана су спортска такмичења и свечана приредба за ученике, родитеље, запослене и госте.

Слике у галерији…….

*****

28.април 2012…

Акција Дунав у срцу , старија смена

Акција уређења школског дворишта, млађа смена

Слике у галерији…….

*****
25. април 2012…
Ја имам таленат, Митраљета

Слике у галерији…….

*****

  1. април 2012…

Посета Градској скупштини

Слике у галерији…….

*****

19.април, 2012…

Посета Народној  библиотеци Србије,

Слике у галерији…….

*****

21.4.2012…

Организован пробни завршни испит за ученике 8. разреда. Циљ пробног испита је да ученици и наставници провере ниво досадашњих постигнућа и у односу на резултат планирају завршне припреме, као и да се ученици упознају са процедуром полагања.

*****
18. април 2012…
Одржана трибина/радионица за ученице ВИ1 и ВИ2 разреда о „Пубертету“. Радионицу водила Марина Ђурић из ЗУОВ-а.

Слике у галерији…….

*****
7. април 2012…
Ученици са наставником Шешељ Данилом посетили аеромитинг на батајничком аеродрому. У оквиру промоције Војске Србије и њених оперативних способности, 7. априла  организована акција „Отворени дан“, током којег су посетиоци могли да виде  хеликоптере „газела“ и „ми-17“, као и авионе „супергалеб“, „миг-21“ и „миг-29“ и да се друже са глумцима серије „Војна академија“ и министром одбране Драганом Шутановцем.

Слике у галерији…….

*****
31.март 2012…
Ученици шестог разреда су радили комбиновани тест са задацима из четири наставна предмета:  биологије, географије, историје и физике. Главна сврха примене овог теста је припрема и навикавање ученика за пажљиво и фокусирано читање текста задатка и анализу елемената који се дају у задатку.

*****
9. март 2012… … Одржано полуфинале такмичења „Ја имам таленат „ за ученике од 1 до 8 разреда
*****
6.март 2012… Одржано квалификационо такмичење „Ја имам таленат“ за ученике 3 и 4 разреда.

Поводом 8. марта одржан јавни час у оквиру предмета  НАРОДНА ТРАДИЦИЈА   „Обичаји, радови и живот у домаћинствима“. Јавни час је држала учитељица Биљана Поповић са својим  ученицима 34 разреда, организована је смотра фолклора и изложба цвећа под називом „У сусрет празнику“. Ова манифестација је била изузетно посећена од стране ученика, родитеља и грађана Батајнице. Организатори Аранћеловић Зорица,Чирјанић Ана, Комазец Љиљана.

Слике у галерији…….

*****
5.март… Одржано је квалификационо такмичење „Ја имам таленат“ за ученике 1 и 2 разреда .
*****
4. март Поводом недеље православља у Батајници, у Храму Пресвете Богородице на литији служио и Владика Василије . Служењу у      храму и литији присуствовали и наши ученици са  вероучитељима  Петровић Петром и Павловић Јефтом.
*****
фебруар У нашој школи организовано општинско такмичење из Информатике и рачунарства. Такмичење организовали проф. информатике Теодора Савић и Саша Коцић.
*****
фебруар Организовано полуфинале такмичења „Ја имам таленат“ за ученике од 5 до 8 разреда.
*****
јануар Гавриловић Марија проф. географије и грађанског васпитања водила ученике у биоскоп.
*****
јануар Поводом Кинеске Нове године , традицијоналним плесовима  у Мадленијануму присуствовало 45 ученика, које су водили  Комазец Љиљана, Велемир Снежана Ћирјанић Ана и Ингрид Граовац.
*****

27.јануар  Одржана свечана Светосавска академија поводом школске славе Светог Саве.

*****
јануар Уцрквеном дому одржана приредба поводом дана  Светог Саве за грађане Батанице. Приредбу су припремали и извели наши ученици .

I ПОЛУГОДИШТЕ

децембар 2011.год. Организована је подела пакетића за децу радника школе. Пакетићи су дељени за децу узраста до 15 година. Пакетиће је делио Деда Мраз, а ученици првог разреда су припремили приредбу, а школа мали коктел за децу и родитеље.

децембар Ученици првог и другог разреда учествовали су на ликовном конкурсу Јавног предузећа Градско стамбено предузеће и освојили прву награду која се састоји из колективне посете биоскопу „Таквуд“ у Београду за 150 ученика, за филм „Алвин и веверице“. Ученици су организовано са учитељицама гледали филм 27.12.2011. године.

децембар ДОСИТЕЈУ У ЧАСТ

Пројектом „ Доситеју у част“ наша школа је учествовала у обележавању значајних јубилеја: два века од постављања Доситеја Обрадовића за првог српског министра просвете и 200 година од његове смрти. У овом пројекту учествовали су ученици ИВ2 разреда драматизацијом басне „Бик и лав“ у ревијалној приредби  у Дому културе“Студентски град“ Нови Београд.

Циљ пројекта: да се деца заинтересују за књижевне форме везане за позоришну сцену (драма,комедија,мјузикл,..); да се стекну нова искуства у припремању позоришне представе; да се учесници пројекта укључе у културна дешавања везана за јубилеје  Доситеја Обрадовића.

Организатор пројекта: „Пријатељи деце општине Нови Београд“.

Више слика у галерији….

децембар Ученици 2/1 организовано посетили Трћни центар Ушће, водила их учитељица Вуковић Весна и педагог Ћирјанић Ана, где су учествовали у  новогодишњем програму.

Више слика у галерији…….

децембар Ученици из наше школе (укупно 30 ученика) посетило Фестивал науке, водили их професор информатике Савић Теодора и професор техничког Данило Шешељ.

Више слика у галерији…….

новембар Наша фолклорна секција одржала концерт у Дому Ваздухопловства у Земуну поводом 10 година рада. Поред наших фолклориста учествовали су гости из Бањалуке „Српски Витезови“, КУД – ИМТ и КУД из Пећинаца. Концерт је трајао 90 минута и био је изузетно посећен. Главни организатор ове манифестације  – концерта, етно изложбе, коктела и смештаја гостију из Бањалуке је била наставник Аранђеловић Зорица.

15.,16. и 17.новембар  У нашој школи одржано је општинско такмичење у ОДБОЈЦИ  за девојчице .Такмичење су веома успешно организовали професори физичког васпитања.

18.новембар Ученици  1. и 2. разреда ишли у позориште и гледали  представу “Шоу Душка Дугоушка  и патка Даче“. Представу је режирао Дарко Јоксимовић а играју                                    Предраг Котур, Маријана Живковић и Милош Милић.

17.новембар Ученици 3. и 4. разреда ишли у позориште и гледали представу “ВУК“. У представи су играли Злата Нуманагић, Небојша Кундачина, Лака Николић, Боба Латиновић и народни гуслар Сава Контић, у режија Југа Радивојевића.

16.новембар Наших 30 ученика учествовало у радионици „Нови видови рециклаже“, а по завршетку радионице  гледали аматерске филмове . Ученике у „Сава  центар“ на фестивал и радионице водиле професор Васић Весна и Александра Даниловић.

15.новембар Наших 15 ученика гледало филм поводом Међународног фестивала еколошког филма “ГРЕЕН СЦРЕЕН  ФЕСТ“ у Сава центру. Ученике водила  Даниловић Александра.

10.новембар  У  школи гостовао песник Симо Поткоњак и одржао четири јавна часа са ученицима 3. и 4. разреда.

25.октобар  Организована посета Сајму књига. Ученике водили наставници српског језика и библиотекар.

Од 21. до  28. октобра   Даниловић Александра, наставник математике и ученица 8/5, Марија Милошевић, у учествују на једнонедељној академији у Илмицу у Аустрији у оквиру пројекта ЕСФАЛП 4 – „Европске школе за живот планете“.

9.октобар  Ученици осмих разреда су ишли на екскурзију, на релацији Батајница-Бранковина-Ваљево-Бајина башта-ХЕ Перућац-Манастир Рача-Тара хотел „Бели Бор“-Дрвенград –Шарганска осмица-Сирогојно –Златибор –Батајница.

Више слика у галерији…….

————————————————————————————————

октобар Ученици 2/2, 3/3, 4/2 и 4/5 отишли на рекреативну наставу у Крупањ, хотел “Гранд“.

Више слика у галерији…….

октобар Поводом дечје недеље у школи је направљена изложба под називом „МОЈА ЛУТКА“. Паное са са ученицима поставили Комазец Љиљана, Даниловић Александра и Ћирјанић Ана, а  смотру лутака и аутомобилића  за ученике од 1. до 4. разреда  организовале су испред школе учитељице са ученицима.Изложба је била веома посећена  од стране ученика из старијих разреда, родитеља, деце из вртића, представника из суседних школа.

Више слика у галерији…….

септембар 40 ученика наше школе посетило изложбу Диносауруса на ушћу. Ученике водиле Љиљана  Комазец, Александра Даниловић и Ћирјанић Ана.

и 30. септембар Ученици седмих разреда ишли су на екскурзију, на релацији Батајница –Бранковина –Ваљево-Манастир Лелић –Бајина Башта –Мала река –ХЕ Перућац –Манастир Рача – Златибор –Батајница.

Више слика у галерији…….

септембар Поводом црквеног празника Мале Госпојине и славе храма Рођења Пресвете Богородице у Батајници ученици трећег и четвртог разреда са  учитељицама и вероучитељима су присуствовали дочеку сремског Владике Господина Василија.

септембар Ученици 8/4 присуствовали свечаном отварању Европског првенства за одбојку на Тргу Републике. Ученике водио професор физичке културе Војновић Игор.
септембар У оквиру пројекта „Школа без насиља“ УНИЦЕФ у књижари „Делфи“ у Студентском културном центру учествовале су наше три ученице, Дуња   Нешковић, Исидора Радусиновић и Јелена Крговић и библиотекар школе Ана Тешић. Програм је везан  за читање књига. Ученике је  поздравила и водила разговор Ана Ивановић.

У сарадњи са  Центром за таленте, ликовна радионица је направила изложбу ликовних радова на паноима у холу школе. Ликовна радионица је   одржана   у школи у периоду од 15.8. до 26.8.2011. године, где су учествовали поред наших ученика и ученици из других школа у Батајници.  Радионицу је  водила професор ликовне културе Ђурић Милена.

септембар Послати ликовни радови наших ученика на тему „АЛТЕРНАТИВНА МОБИЛНОСТ“, везано за саобраћај и промовисање пешачења, кориштења   бицикла, смањење кориштења аутомобила у циљу смањења  аеро загађења и буке и повећање нивоа квалитета живљења.

септембар Поводом дана безбедности саобраћаја у нашој школи је одржано предавање од стране саобраћајних полицајаца за 15 ученика који су после  предавања изишли на раскрснице и регулисали саобраћај. Добрим и савесним возачима делилили су јабуке, а онима који праве прекршаје лимун. За реализацију ове акције била је задужена Косановић Драгана, руководилац саобраћајне секције.

септембар Молитва за почетак школске 2011/12. године, присутно око 100 ученика.

август Организован је  свечани пријем  за  112 ученика   првог разреда. Пријему  је присуствовао  директор  школе, педагог, психолог, вероучитељ и професор енглеског  језика. Ученици  су  добили  нове  уџбенике које  је  обезбедило Министарство  просвете и науке и  поклоне од  школе  за  срећан почетак  свог  школовања.