Активности у шк. 2018/19.

eTwinning пројецт

DISCOVERING MECHANICS: Louis Renault

Чланови eTwinning тима вредно раде на упознавању историје једног од најстаријих гиганата аутомобилске индустрије и њеном развоју. У холу школе желели су да своја открића поделе и са свим осталим ученицима, родитељима и посетиоцима школе. Осим тога ужурбано теку и припреме за њиохову студијску посету Цоллèге Јеан Реноир, Боулогне-Билланцоурт у Француској.  15 ученица и 6 ученика наше школе са наставницама Александром Даниловић, Пушица Иваном, библиотекарком Ингрид Граорац и директором Јањанин Стевом боравиће у Паризу од 2 – 9. априла 2019. године у циљу реализације дела пројектних активности.

 

“Вештица и маестро” у Београдској филхармонији

И ове школске године с нестрпљењем је ишчекиван Циклус дечјих концерата у Београдској филхармонији који је намењен деци школског узраста. Ове године планирано је да то буде у периоду од 21–29. марта 2019. године, радним данима, у сали Београдске филхармоније, са почетком у 10 и 12 часова. Последњег дана манифестације весела дружина из наше школе морала је да буде превезена са чак два аутобуса. Четвртаци и петаци су се дотерали за одлазак на дружење са класичном музиком и правим оркестром.

С нестрпљењем су ишчекивали да кроче у зграду Београдске филхармоније, а онда ношени музиком чују причу о вештици и маестру. Ове године изабрано је бајка Вештица и маестро за коју је музику написао Фабијан Кунцли.

Нараторке Славица Перић и Тамара Маринковић ученике су упознале са чудним становницима једног села – породицама Гудачкић, Дрвањаковић, Лимењаковић и Удараљкић, а потом са малом вештицом и њеном великом тајном коју је открио добри маестро.

Диригент Александар којић предводио је оркестар Београдске филхармоније који нам је дочарао узбудљиву причу пуну изненађења кроз занимљиву музику.

Уследио је срећан крај, а свако од присутних добио је на поклон за успомену књигу “Вештица и маестро”.

Ученици су у Београдској филхармонији били у пратњи наставница: Влатке Костић, Мирјане Новаковић, Жане Перић, Александре Даниловић и библиотекарке Ингрид Граорац.

 

ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ

Прелиминарни резултати окружног такмичења из математике биће објављени на улазним вратима ОШ „Бранко Радичевић“ и сајтовима :

ОШ „Бранко Радичевић“ (www . осбранкорадицевиц . еду .рс )

ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“ (www.осмитраљета.еду.рс) и

Подружнице ДМС-Београд (www.дмсбг.рс)

у суботу, 23.03.2018. у вечерњим часовима.

 

Евентуални   приговори   (жалбе)   на   резултате   окружног такмичења из математике достављају се помоћнику директора ОШ   „Бранко Радичевић“     искључиво у   писаној   форми,  до уторка, 26.03.2019 .  до 15 часова.

Образац за приговоре се може преузети са сајта ОШ   „Бранко   Радичевић“  и  ОШ   „Светислав   Голубовић  Митраљета“.

Коначни резултати биће објављени у среду, 27.03.2019.

Одлука окружне комисије за жалбе је коначна сем за ученике 6, 7. и 8. разреда.

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ биће одржано у суботу, 23. марта 2019. у ОШ “Светислав Голубовић Митраљета“ и ОШ “Бранко Радичевић“ у Батајници.

Дежурни наставници долазе у 9,15. Ученици-такмичари долазе у 9,30.

Такмичење почиње у 10 часова. Израда задатака траје 150 минута.

 

МАТЕМАТИЧКИ КВИЗ  »КО ЗНА, ЗНА»

У среду, 5. децембра 2018. године одржано је квиз такмичење из математике за ученике 5. разреда.

Свако одељење представљала је екипа састављена од три ученика и то:

5-1

 1. Кристина Ашић
 2. Димитрије Драгаш
 3. Маријана Сузић

5-2

 1. Стефан Продановић
 2. Миа Узелац
 3. Страхиња Ћурчић

5-3

 1. Михајло Гуњ
 2. Ања Ерцег / Јана Јовановић
 3. Мила Раденковић

5-4

 1. Душан Дуброја
 2. Лука Лазић
 3. Владимир Радмановић

5-5

 1. Ивана Вукашин
 2. Марија Дакић
 3. Ивана Петровић

 

Након решавања разних логичко-математичких главоломки заслужено је победила екипа В5  у саставу: Ивана Вукашин, Марија Дакић и Ивана Петровић.

Сви такмичари су добили дипломе за учешће, а чланице победничке екипе награђене су и књигом о Николи Тесли.

Жири је радио у следећем саставу: Гордана Главаш и Снежана Велемир, наставнице математике и

Ненад Поледица, наставник информатике.

Задатке је припремила и квиз водила наставница математике, Александра Даниловић.

Другари из одељења били су задужени за «фер – плеј» навијање, охрабривање и бодрење такмичара али и громке апалузе не штедећи своје дланове те вечери.

 

ЧЕСТИТАМО ПОБЕДНИЧКОЈ ЕКИПИ!

Стручно веће математике

 

ЕКСКУРЗИЈА 8. РАЗРЕДА – КОПАОНИК 2018.

ПОБЕДНИЦЕ

На општинском такмичењу у женском фудбалу учанице наше школе освојиле 1. место. Честитамо!

 

eTwinning новости
6. септембра 2018. године у Београду је одржана годишња eTwinning Конференција „Унапређивање наставе употребом информационо комуникационих технологија”.

Циљ конференције био је да учеснике упозна са начинима употребе информационо комуникационих технологија у настави. Учесници су имали прилику да сазнају како да прилагоде и користе постојеће материјале, али и како да креирају сопствене дигиталне материјале који би допринели интерактивнијој настави, активно укључивање ученика и унапређивање дигиталних компетенција наставника и ученика. На конференцији су представљени резултати истраживања  „Утицај eTwinning-а на школе и предшколске установе у Србији“ .

 

Добитници eTwinning признања (Националних ознака квалитета и eTwinning ознака за школе).

ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“ је добитница „eTwinning School“, eTwinning ознаке за школе 2018/2019. год.

Ознаке квалитета за рад добили су ученици и наставнице наше школе

Александра Даниловић за пројекте:

 1. Our World In All Its Dimensions
 2. Discovering Electricity – Никола Тесла

Ивана Пушица за пројекат

 1. Discovering Electricity – Никола Тесла

 

ДАНИ ЕВРОПСКЕ КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ

Дани европске баштине одржавају се сваке године са више од 70.000 догађаја у која је укључено више од 30 милиона грађана.

Манифестација која је део заједничког програма Савета Европе и Европске комисије већ дуги низ година одржава се у Београду, Земуну као и другим градовима Србије.

Заједничка тема манифестације Дани европске баштине 2018 на нивоу Европе је

„Европска година културног наслеђа – уметност дељења“.

Кроз ову тему, нагласак се ставља на потребу упознавања и разумевања културног наслеђа као заједничког ресурса, подизању свести о заједничкој историји и вредностима и јачању осећаја припадности заједничком европском простору.

Ове године и у нашој школи ће бити организован један од догађаја у оквиру ове маифестације у уторак, 18. септембра у 10 часова.

„Прошлост уживо – Дигитална интерактивна тура кроз културно-историјско наслеђе Србије“

Организатори: ГО Земун и Центар за урбани развој

Место одржавања: Батајница, ОШ „Светислав Голубовић – Митраљета“ – 18. септембар 2018.;

Деца узраста од 11 до 15 година, имаће прилику да сазнају које све ликове и приче из прошлости је „оживео“ Центар за урбани развој и који су то остали савремени начини да се учи о културном наслеђу.

 

ШАХ

У недељу 09. септембра почеле су све Београдске лиге, а из Батајнице ове године имамо три клуба која се такмиче. Најстарији Батајнички клуб ,,БШК’’ који игра у Првој београдској лиги, ШК ,,Глига’’ која игра у Другој београдској лиги и најмлађи клуб, који први пут наступа од ове године и у којем играју само девојчице, ШК ,,Глига 2’’, која игра у Трећој београдској лиги.

Захваљујући директору ОШ ,,Светислав Голубовић Митраљета’’ Стеви Јањанину, све три екипе су играле заједно у просторијама школе.

И на тај начин почетак овогодишње лиге је у Батајници био прави спектакл. Осим доласка великог броја играча, било је доста и посетилаца који су дошли да посматрају партије. Главна атракција су биле девојчице које су играле против знатно старијих играча из ШК ,,Врачар’’.

Најстарији Батајнички клуб ,,БШК’’ играо је против ШК ,,15.Април’’ и после рововске борбе резултат је био 4,5 : 3,5 за госте.

ШК ,,Глига’’ је угостио ШК ,,Подунавац’’ и славио резултатом 5:3

Следеће недеље Батајничке екипе гостују, а у 3. колу поново се сви налазимо на истом месту. Ако је нешто добро, то треба и одржавати.

Милош Пеовић