Упис у први разред шк. 2022/23. године

Поштовани родитељи,

Обавезним уписом у први разред школске 2022-23. године обухваћена су деца рођена од 1. марта 2015. године до 29. фебруара 2016. године.

У први разред могу да се упишу и деца рођена од 1. марта 2016. године до 31. августа 2016. године (превремени упис), након провере спремности за полазак у школу. Родитељи који желе да пријаве дете за превремени упис треба да поднесу молбу. Молба се предаје секретару школе.

Министарство просвете науке и технолошког развоја уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу настоје да из годину у годину, како родитељима, односно другим законским заступницима ученика, тако и овлашћеним лицима у школи, олакшају активности у вези са уписом деце у школу.

Родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправе термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација ће родитељима односно другим законским заступницима ученика бити доступна од 21. марта до 31. маја 2022. године.

Потребно је да:

–        Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на Порталу еУправе
–        Покренете услугу кликом на зелени тастер ”Покрени услугу”
–        Одаберете школу којој Ваше дете територијално припада
–        Одаберете термин за тестирање
–        Попуните податке о Вашем детету
–        Оставите број телефона како би Вас у случају промене термина обавестила школа

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

Извод из матичне књиге рођених

Уверење о пребивалишту

Уверење о похађању припремног предшколског програма*
Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење**, потребно је када обавите све специјалистичке прегледе да се јавите Вашем изабраном педијатру како би он електронским путем издао потвру да је дете здравствено способно за први разред.
*Изузетак је уверење о похађању припремног предшколског програма из приватног вртића
** Изузетак је само лекарско уверење уколико је преглед обављен код приватног лекара или ако је дете војни осигураник.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2022. године. Истог дана ће психолог или педагог школе извршити тестирање ученика у просторијама Основне школе „Бранко Радичевић“.

Родитељи односно други законски заступници ученика приликом уписа ученика не доносе ниједан документ у папирном облику у школу, али требају знати и приликом уписа издиктирати ЈМБГ детета и свој ЈМБГ.

Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Уколико нисте у могућности да закажете термин преко портала еУправе, позовите секретара наше школе на број 060-7187196, у периоду од 8:00 до 14:30 часова.