ETWINNING SCHOOL LABEL 2023-2024.

Са поносом вас обавештавамо да је наша школа добитник eTwinning ознаке за школе. Ово признање се додељује школама које препознају важност и вредности eTwinning-а, укључујући га у школску праксу и стручно усавршавање уз подршку школског руководства. eTwinning школска ознака (eTwinning School Label) представља потврду квалитета и потенцијала награђене школе.

eTwinning је део Европске образовне платформе (European School Education Platform) која је део Еrasmus+, програма ЕУ за образовање, обуке, омладину и спорт.

еTwinning пројекти већ 18 година повезује школе, наставнике и ученике, не само из Европе већ и шире, а платформа за сарадњу наставника из различитих школа постала је доступна наставницима и ученицима у Србији од 2015. године.

До сада су наставници и ђаци наше школе учествовали у више од 30 eTwinning пројеката. У овим пројектима су наставници и ученици кроз наставне и ваннаставне активности, креативан рад и сарадњу са ученицима и наставницима из других школа развијали различите компентенције и вештине.

Ове године ову ознаку добила је 4501 образовна установа из Европе од тога 30 предшколских установа и/или школа је из Србије и то: 7 предшколских установа, 17 основних и 6 средњих школа.

ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“ је једна од тих 30 образовних установа и по трећи пут добија ово признање за свој рад.