Секције и слободне активности у нашој школи

Секције

Драмска секција 5. до 8. Разреда Бранислава Савић- Облешчук
Рецитаторска секција 5. до 8. Разреда

2. разред

Мирка Дабовић

Јелена Шарац

Новинарска секција 5. до 8. Разреда Недјељка Димитријевић
Литерарна секција 5. до 8. Разреда Татјана Стојановић
Ликовна секција 1. до 4. Разреда

5. до 8. Разреда

Марина Мркојевић, Милена Живковић

Никола Алексић

хор

оркестар

5. до 8. Разреда Влатка Костић

Жарко Бунош

Библиотечка секција 1.до 4.разреда

5.до8.разреда

Ингрид Граорац
Историјска секција 5. до 8. Разреда Љиљана Комазец
Географска секција 5. до 8. Разреда Марија Гавриловић
Биолошка секција 5. до 8. Разреда Младенка Јелић Топалић
Секција информатике и рачунарства Секција  мултимедије 5.-8. разред Бојан Благојевић
Рачунарска  секција              Мултимедијална секција               Ажурирање школског сајта  

5. до 8. Разреда

 

Теодора Савић

Саобраћајна секција 1 и 2. разред Весна Бољановић
Саобраћајна секција               Грађевинска секција 5.6.7.и 8. разред Тијана Лалицки
Аутомоделарска секција

Машинска секција, мултидисциплинарна

6. разред

5.6.7.и 8.разред

Дубравка Шојат

Марко Петровић

Авиомоделарство 5. до 8. Разреда Александра Дамјанац
Секција рукомет и фудбал 5. до 8. Разреда Милош Гајић
Секција одбојка и кошарка 5. до 8. Разреда Игор Војновић
Фудбал и атлетика 5. до 8. Разреда Данијела Толимир
Мултидисциплинарна секција 1. до 4. Разреда Моравка Миловановић Ивановић
Тхе Енглисх Цлуб 1. до 4. Разреда Наташа Ласан

Аница Милетић

Неговање традиције- веронаука 1. до 8. Разреда Петар Петровић

Драгана Кончаревић

Веште руке наших ђака

Ученици 5.разреда су направили збирке семена. Ученици 6.разреда су направили збирке љуштура шкољки и пужева. Ове збирке красе зидове биолошког кабинета. Потрудите се да и ви будете мали истраживачи !

 

Закрпи озонску рупу

На Земунском кеју еколози наше школе са наставницама Весном Васић  и Сандром Трпковић, учествовали на манифестацији обележавања 16. септембра – Дана заштите озонског омотача.

 

Сајам грађевинарства

У четвртак  18. Априла 2013. год. ученици  7. разреда су посетили Сајам грађевинарства . Ученике је водио наставник  Шешељ Данило.

 

Отворено првенство Београда у ракетном и ваздухопловном моделарству

Ученици наше школе, са наставником Шешељ Данилом,  су учествовали  на отвореном првенству Београда у ракетном и ваздухопловном моделарству  одржаном 23. септ. 2012. у Лисичјем јарку, у организацији Ваздухопловног савеза Београда и освојили 5 медаља: 1 злато, 3 сребра и 1 бронзу.  Честитамо!!

 

100 година српског ваздухопловства

Поводом 100 година српског ваздухопловства, Стручно веће ТИО и информатике је у петак 30. новембра организовало изложбу и такмичење ученика  у изради модела авиона, такмичење у изради и бацању папирних авиона (чланови моделарских секција), као и у изради мултимедијалних презентација и филмова. Овом догађају су присуствовали председник  и секретар Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић и Окука, секретар Ваздухопловног савеза Београда Руди Хоџић, који су најбоље ученике наградили дипломама.

 

Турнир знања из области мултимедијалних презентација

На такмичењу „Турнир знања из области мултимедијалних презентација“, у организацији Електротехничке школе „Земун“, чији је циљ био да пробуди интересовања ученика основних школа за науку и нове ИКТ и да их охрабри приликом избора свог будућег позива,  Акик Милан ученик 7’4 разреда , чији ментор је била проф. Теодора Савић, је освојио прво место и добио вредну награду – таблет рачунар. Награду су му 14.маја  2013. год. уручили директор ЕТШ „Земун“, Ђурађ Бањац и професори Славица Пер и Реља Ћурчин.

 

Јавни час у рачунарској гимназији

У петак  19. Априла 2013. год. ученици  8-4 разреда су присуствовали  јавном  часу у Рачунарској гимназији на тему „ Пхотосхоп“. Час је осмишљен као интерактивна радионица где је и сваки ученик имао свој рачунар, литературу и вежбао заједно са професором. Ученици су од Рачунарске гимназије и ЦЕТ-а на поклон добили књиге из едиције Мицрософт  Корак по корак . Ученике су водили наставници Савић Теодора и Шешељ Данило.

 

Програмер јуниор 2013
16. Марта 2013. одржано је осмо финале информатичког такмичења за основце „Програмер јуниор“, које организују Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија. Након интернет гласања на финале је позвано 26 такмичара, а најбољи међу њима освојили су и вредне награде.

 

Финалисти из наше школе,чији ментор је Теодора Савић, су били  Опачић Ивана 6-4, Ђурић Алекса 6-1 и Акик Милан 7-4.

Сви учесници су на поклон добили књигу спонзора такмичења компаније ЦЕТ Цомпутер Еqуипмент анд Траде и издавачке куће Порталибрис. Посебно су награђене школе са највећим бројем пријављених ученика на овом такмичењу.

Награђене школе:

ОШ „Велимир Маркићевић“, Мајданпек

ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“, Земун

ОШ „Алекса Шантић“, Гроцка

 

Општинско такмичење из информатике

У суботу 23.02.2013.године  у нашој школи је одржано општинско такмичење из информатике. Ученици су се такмичили у категоријама: програмирање, мултимедијалне презентације и филм. На такмичењу је учествовало око 120 ученика из  13 земунских школа.

Ученици наше школе су  постигли завидне резултате.

У категорији Мултимедијалне презентације сви ученици чији је ментор Теодора Савић су освојили И место. То су ученици шестог разреда : Ивана Опачић, Алекса Сузић, Марко Илић и Алекса Ђурић , ученик седмог разреда Акик Милан, ученици осмог разреда : Јована Крнета, Валентина Бујић, Алекса Томасовић и Сергеј Стефановић . Момчило Пеовић, ученик осмог разреда, у категорији Програмирање у организацији Друштва математичара Србије, је освојио ИИИ место и пласирао се на окружно такмичење.

Ученици седмог разреда, чији ментор је Александра Даниловић, су постигли следеће резултате : Игор Вученовић И место, Никола Букоровић , Лазар Лазић и Марко Петковић  ИИ место, Рајко Зукановић  ИИИ место, сви у категорији Мултимедијалне презентације и Михајло Павловић ИИИ место – у категорији ФИЛМ.

Свим ученицима честитамо на постигнутом успеху и желимо много среће у даљем такмичењу!

 

Посета Музеју Николе Тесле

У склопу обележавања 70 година од смрти нашег највећег научника Николе Тесле, ученици осмог разреда са наставницима Комазец Љиљом, Петровић Марком и Савић Теодором су посетили Музеј Николе Тесле, где су се упознали са Теслиним животом и његовим највећим проналасцима и на тај начин јасније сагледали Теслин допринос развоју науке и технологије крајем 19. И почетком 20. века .