Активности шк. 2021/22.

Школска слава – Свети Сава

Савиндан је ове године прослављен на темељима школе која добија нови изглед. Чудно је било ући у то здање јер су ту многе успомене. Покушавали смо да разазнамо како је било и како ће бити. Једна мисао била је присутна, а то је да чекамо тренутак када ће звоно поново зазвонити, када ће жамор испунити ходнике и када ће школске клупе бити поново пуне. Уз свештенство и подршку колега обележили смо Школску славу. Ове године кума славе била је Весна Вуковић, колегиница која је извела генерације ђака, описменила их и усмерила ка правим вредностима. Њен ђак, Димитрије Пешић, био је кум  ученик који је прва знања стицао под овим кровом. Светосавски дух је био ту, међу тим огољеним зидовима, јачи него икада. Један од ђакона је био наш ђак, Страхиња Павловић, коме је вероучитељ Петар Петровић био узор. Својим доласком, до скоро директор, Стево Јањанин, потврдио је животни след, да млађима остављамо у аманет оно што смо започели. Директор Игор Војновић је показао да ћемо тако наставити. Преносити знање није лак посао, то зна свако ко је у овом послу. Знање треба прво стећи да бисте могли да га пренесете. За то је потребно време. У свом говору кума славе, Весна Вуковић, скренула нам је пажњу баш на то време које је драгоцено. Симболику својих речи потврдила је поклоном који је овом приликом даривала школи. То је велики зидни сат који ће нас подсећати на време које дајемо другима, време које је прошло и време које долази. У нади да нам време пред нама доноси нове услове за рад, нове генерације које ће седети у клупама, радујемо се повратку. Део славског колача отишао је у руке професорке српског језика Мирке Дабовић, она је следеће године кума. Завршни говор прочитала је помоћница директора, колегиница Јасминка Пајић, њене речи упућене су свима онима који следе светосавски дух, који нађу свој пут и искористе време на прави начин. У то име, свим колегама, ученицима, родитељима, локалној заједници, желимо срећну Школску славу-Светог Саву!

 

Колектив ОШ „Светисалав Голубовић Митраљета“

Свети Сава у Цркви Светог Јована Шангајског у Батајници

Срећан и Богом благословен празник и школска слава! Нека нас понос нашег рода Свети Сава молитвено заступа пред Господом да се Срби сложе, обоже и умноже, да нам деца, родитељи и цела нација буде здрава, честита, мудра, предана путу истине, љубави, слоге и спасења!

Свим васпитачима, учитељима, наставницима, професорима нека  Свети Сава  помаже,  да буду сви здрави, радосни, полетни да  обогаћују генерације деце не само знањем, већ љубављу и најбољим врлинама. Срећна слава и нека Свети Сава буде увек уз све нас!

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

У четвртак 30. децембра 2021. године завршава се прво полугодиште и почиње зимски распуст.

Настава у другом полугодишту почиње у понедељак 24.01.2022. године, када ученици  1. и 2. разреда долазе у школу у прву смену од 8.00 часова, а ученици  3. и 4. разреда долазе у другу смену од 13.30 часова.

 

Радионица “Прошлост, садашњост и будућност”

Ученици одељења ВИ2, заједно са наставницама Иваном Пушицом и Александром Даниловић учествују у интернационалном пројекту Футуре Нарративес (Приче за будућност). Почетак реализације пројекта протекао је у знаку радионице ,,Прошлост, садашњост и будућност“. Ученици ВИ2 су у школском дворишту ОШ “Илија Бирчанин” у Земун Пољу бележили своја опажања “садашњости” и били у прилици да користећи своју машту и креативност путују кроз време, односно, замисле, опишу и илуструју како је тај простор изгледао у прошлости и како ће изгледати у будућности.

 

ЈЕСЕЊИ РАСПУСТ

Конкурс за лого

ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“

Познато ти је да свака фирма или произвођач (аутомобила, спортске опреме, телефона, одеће, обуће,…), спортски клуб, школа има свој лого (обележје) по коме је препознатљив у свакодневном животу. Било би лепо да наша нова школа добије свој „нови“ лого.

Расписујемо Конкурс за редизајнирани лого наше школе. Садашњи лого наше школе изгледа овако:

Твој задатак је да га учиниш модернијим, лепшим и баш онаквим каквим желиш другима да представиш своју школу. Можеш додати још нека обележја школе (ђаци, свеске, предмети,…). Нека тај лого постане обележје по коме ће ОШ “Светислав Голубовић Митраљета“ бити већ на први поглед препозната не само у Батајници, Земуну, Србији, Европи, а што да не, и у целоме свету наредних година.

 

Дакле, твој задатак је да даш идејно и ликовно решење за лого који треба да садржи :

  1. Назив школе, место (ћириличним писмом).
  2. Симбол(е) који асоцирају на учење и школу али тако да задржимо слово „М“.
  3. Лого уради било којом ликовном техником.
  4. Формат рада мора бити најмање на папиру А4 формата (као велика свеска).
  5. На полеђини рада напиши : име и презиме, разред и одељење.

 

–      Стручни жири ће одабрати 3-5 најбољих предлога (ликовна рада) од којих ће у наредном кругу бити изабран онај који је најбољи.

–      За избор најбољег ће право гласа имати сви ученици и сви запослени у нашој школи, а гласање ће бити организовано на начин који буде био погодан и у складу са епидемиолошком ситуацијом (непосредним гласањем или онлајн).

Будите креативни и нека се ваша машта испољи на најбољи могући начин.

РОК за доставу радова учитељици/наставницима ликовног је понедељка, 15. 11.2021. године.

 

ЕРАЗМУС ДАНИ 14-16. октобар 2021.

Упознај Србију, земље наших партнера и научи нове речи на страном језику

Ове школске године Европски дан језика и ЕРАЗМУС+ дане обележавамо са:

 

  1. е-књигом о Србији
  2. Презентацијом земаља са којима сарађујемо у пројектима

 

 

Националне ознаке квалитета за еТwиннинг пројекте

На почетку школске 2021/22. године стигла је вест о додељеним националним ознакама квалитета (Натионал Qуалитy Лабел, НQЛ).

За прошлу школску годину Националну ознаку квалитета (НQЛ) добиле су 4 наставице и библиотекарка као и ученици који су учествовали у еТwиннинг пројектима.  За прошлу школску годину у нашу школу стигло је 9 нових ознака квалитета.

 

Националне ознаке квалитета добијене су за еТwиннинг пројекте:

 

Традитионал сторy-теллинг wаyс ин мy цоунтрy

 

Божица Вукадиновић Самарџија и ученици  И2

Жана Перић  и ученици 2-4

Ингрид Граорац и група ученика 3 и 4 разреда

Ивана Пушица и група ученика 5-8 разреда

Александра Даниловић и група ученика 5-8 разреда

 

А Wондерфул Јоурнеy

Ингрид Граорац и група ученика 5-6 разреда

Ивана Пушица и група ученика 5-6 разреда

Александра Даниловић и група ученика 5-6 разреда

 

Математика кроз стрип и карикатуру

Александра Даниловић и група ученика 5 и 7 разреда

 

РАСПОРЕД ЗВОНА ЗА СТАРИЈУ СМЕНУ за школску 2021/22. годину

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ   14,00 часова

ПРВИ ЧАС                      14,00-14,40

ДРУГИ ЧАС                 14,45 -15,25

ТРЕЋИ ЧАС                   15,45 – 16,25

ЧЕТВРТИ ЧАС             16,30- 17,10

ПЕТИ ЧАС                      17,15 – 17,55

ШЕСТИ ЧАС                    18,00 – 18,40

СЕДМИ ЧАС                  18,45- 19,15

 

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први и други разред

Од 21.08.2021. почињу пријаве на ЈАВНИ ПОЗИВ који је расписао Град Београд, преко Фондације за младе таленте града Београда, за доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први и други разред (за предмете: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет) за ученике јавних основних школа на територији града Београда за школску 2021/2022. годину, чији је рок за пријављивање 30. септембра 2021. године. Портал за пријављивање  ће бити активан од 20. августа од 00:00 часова.