Image Alt

ОШ "Светислав Голубовић Митраљета"

  /  Обавештење   /  Излет Палић

Излет Палић

ЕКО – АКЦИЈА

Дана, 20. 10. 2013. године, у нашој школи организована је еколошка акција уређења школског дворишта и околине под покровитељсатвом месне заједнице Батајнице.

Млади еколози школе су заједно са ученицима старијих разреда дали свој допринос и показали старијима како деца могу спасити свет и учинити га лепшим и бољим.

Захваљујемо се организатору акције месној заједници Батајница, као и свим учесницима.

 

Шестаци на КИДС ФЕСТУ

У среду, 16. октобра 2013. године више од 70 ученика шестог разреда имало је прилику да посети Дечији филмски фестивал „КИДС ФЕСТ 9“ у Дому синдиката и том приликом „отпутују“ на филмски „Сафари у Африци“ и то све у 3Д техници! Уживање у седмој уметности и прелепим кадровима природних лепота Африке није омела киша која је тог јутра падала. Сви су с нестрпљењем ишчекивали 8,45 часова за када је био договорен полазак у Беорад.

Током ове недеље на неколико локацијау граду одвија се ревија неких од најбољих остварења седме уметности за децу из целог света, тако да је КИДС ФЕСТ једини догађај те врсте у Србији.

Овај фестивал постоји како би популарисао филмску уметност и квалитетну забаву за децу, као и да би образовао младу биоскопску публику и будуће филмске ауторе и ауторке.

Експедиција почиње у пустињским динама Намибије и путује преко целог афричког континента – пустиње Калахари, реке Окаванго, Викторијиних водопада, Серенгетија, све до планине Килиманџаро. Ускочите у џип којим ћете проћи непријанто близу слонова и гепарда.

Авантуристички документарац „Сафари у Африци 3Д“ упознаје публику са узбудљивим афричким континентом и његовим становницима. Редитељ Бен Стасен је мајстор са великим искуством у специјалним ефектима и 3Д техници.

Пре подне смо провели уживајући у флори и фауни Африке, пешчаним динама пустиње Калахари, Викторијиним водопадима, слоновима, блиском сусрету са лавовима и другим животињама афричког континента, а онда у пријатној вожњи у топлом аутобусу ГСПа вратили се у стварност и школским обавезама.

Захваљујемо се организатору КИДС ФЕСТа и ГСПу на доброј организацији и бесплатној вожњи као и приступачној цени улазнице (300 динара за 3Д пројекцију).

 

ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЕ ХРАНЕ

У четвртак, 25.9.2013. године у нашој школи су ученици млађих разреда са својим учитељицама и родитељима организовали “Фестивал здраве хране” у период од 14-18 часова.

Сваки разред је имао свој штанд на коме су се нашли слатки плодови јесени (грожђе, крушке, јабуке, дуње,…) али И оно што су вредне руке наших мама И бака припремиле за зиму (пекмези, сокови, ајвар и друга зимница). Наравно нису изостали ни неки слаткиши које, нажалост, све ређе срећемо на нашим трпезама.

Ученици су могли да пробају шта им је воља јер је свега било у изобиљу.

Била је ово и прилика да више сазнамо о здравој исхрани од наше специјалне гошће, госпође Ранковић Анђелке, која је по занимању нутрициониста али И мајка нашег ђака првака. Она је одржала за сваки разред кратко предавање о здравој исхрани И групама намирница које чине правилну исхрану деце основношколског узраста.

На манифестацији су учествовали И ученици старије смене који су чланови еколошке секције И они који похађају изборну насаву Домаћинства. Они су имали своје штандове које су уредили са наставницама Весном Васић И Зорицом Аранђеловић.

Надамо се да су сви они који су посетили овај фестивал отишли задовољни И са неком новом идејом како да се хране још здравије у будућности.

Користимо прилику да се захвалимо свим родитељима, посебно мамама и бакама, што су подржали И помогли ову манифестацију И да их позовемо да се И убудуће одазову у што већем броју.

За оне који су пропустили ову манифестацију припремили смо фотографије које ће дочарати макар делић атмоспхере.

 

ИЗЛЕТ ПАЛИЋ
21. септембра ученици наше школе су били на наградном излету у посети Палићу. 5. Јуна – светског дана заштите животне средине, учествовали смо у акцији сакупљања секундарних сировина (хартије) и освојили И награду. Организатор је општина Земун, а покровитељ ЕУ.
Реализатор акције у школи је проф. биологије Весна Васић,  у сарадњи са ученицима, родитељима и колективом школе.

Захваљујемо се свима на сарадњи, дружењу и одазиву.

 

УСКРШЊИ ВАШАР

Поводом ускршњих празника у школи ће бити одржан Ускршњи вашар. Вашар ће бити одржан у среду 16.04.2014. год. од 15.00 до 17.00 часова.

Тога дана ће бити замењена смена тј. ученици од 1. до 4. разреда ће ићи после подне у школу  , а ученици од 5. до 8. разреда пре подне.

Главни учесници – продавци на вашару ће бити ученици од 1. до 4. разреда, одељенске заједнице старијих разреда, ученички парламент, вршњачки тим и сви који имају нешто да изложе и прикажу…

На вашару ће бити изложени  – продавани дечији радови које су ученици направили на секцијама, редовним часовима, ваннаставним активностима, слаткиши, играчке, сличице, ускршња јаја…

За време вашара професори физичког васпитања ће организовати игре без граница – спортско надметање. На вашару ће учествовати и забавне, музичке, драмске, фолклорне секције…

Вашар се приређује поводом најрадоснијег хришћанског празника и отворен је за све ученике, раднике школе, родитеље, грађане Батајнице.

Позивамо Вас да обележавање празника Христовог васкрсења започнете Ускршњим вашаром у ОШ “ Светислав Голубовић Митраљета“.